Talgo

Potser l’Eleni i en Grigoris no haurien hagut de conèixer-se mai. Ella, una ballarina grega casada i amb un fill, viu a Atenes. Ell, un economista grec casat amb una francesa, viu a París. Però el destí no sempre té en compte les nostres circumstàncies i a vegades porta al límit la nostra raó.

L’autor grecofrancès Vassilis Alexakis, de reconegut prestigi a tota Europa i consagrat a França, on li fou concedit el Grand Prix du Roman de l’Académie Française 2007 i el Prix de la Langue Française 2012, arriba finalment al mercat català amb Talgo, una novel·la on les paraules i la correspondència són el fil conductor d’una història de passió i transformació.

L’Heleni i en Grigoris s’estimen, es desitgen, es necessiten, però no és fàcil desbancar el destí. Després d’un viatge des de París a Barcelona, l’Heleni recrea al seu diari tots els records vius del seu amor per Grigoris i, amb les seves profundes reflexions, ens endinsa en la frustració, la contradicció i la complexitat de les relacions humanes.

Alexakis ens regala una obra que explora el desig humà i la passió desfermada des d’una perspectiva plenament contemporània, fent manifest el fet que l’amor té una infinita complexitat. I al rerefons, una poètica evocació de la història de Grècia i de la gran metamorfosi d’Europa el darrer quart del segle XX, carregada d’ironia per al lector dels nostres dies.

  • ISBN: 978-84-15900-02-3
  • 133 pàgines
  • Publicat: gener 2013
  • Dimensions: 14 x 21 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Preu paper: 14.00 €