Tot ha de canviar!

Tot ha de canviar!

El món després de la Covid-19

Elena Ordeig Vila

Raig Verd Editorial

Tot ha de canviar! reuneix destacats intel·lectuals de tot el món per presentar una anàlisi rica i matisada d’alternatives progressistes arran de la pandèmia Covid-19.

Warren Buffet va dir aquesta cèlebre frase: «És cert, hi ha una guerra de classes, però és la meva classe, la classe rica, la que està fent la guerra, i l’estem guanyant».

Aquest brutal enfrontament social mai ha estat tan tangible com amb la crisi de la Covid-19, que agreuja les desigualtats i incrementa l’acumulació de riquesa precisament per a aquells que estan conduint el planeta cap a una extinció massiva. Ens estem asfixiant a les mans no només d’un virus, sinó també de la brutalitat policial i d’un sistema mundial basat en l’extracció, l’expansió i l’explotació.

La crisi climàtica, l’amenaça nuclear, les pandèmies i el racisme: aquests són els quatre genets del capitalisme global i la seva violència estructural contra la naturalesa, els éssers humans i el mateix futur. Necessitem connectar i construir un món més enllà de la noció destructiva del «progrés» que domina la modernitat capitalista. No ha de quedar res de l’antic sistema, però tota la bellesa, la humilitat i la determinació de la nostra lluita comuna, que aquest mateix sistema no arriba a comprendre, acullen l’esperança del canvi que necessitem.

  • ISBN: 978-84-17925-58-1
  • 308 pàgines
  • Publicat: març 2021
  • Dimensions: 21 x 14 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 21.90 €

Què en diuen

El llibre reuneix pensadors progressistes per reflexionar sobre el món que s’ha fracturat arran del coronavirus. Cada pensador aborda un tema, des de l’amor i la tecnologia fins a l’internacionalisme i la creació de diners i deutes, amb el missatge d’organitzar el món d’una manera que beneficiï a tots com a iguals i que posi fi a l’explotació dels pobres pels rics.

Hi ha molts llibres que tracen camins per sortir de la pandèmia, però el que atreu d’aquesta col·lecció d’assaigs és l’eclecticisme, radicalitat i disposició per pensar amb imprudència. L’antologia és una barreja d’estimulació intel·lectual, provocació i investigació, i és gràcies a aquesta barreja que és encara millor.