Novetats a Llegir en Català

Nova junta i tornem a LiberisLiber!

 

L’associació d’editorials independents Llegir en Català (LEC) comuniquem la renovació de la junta directiva de l’associació en l’horitzó dels cinc anys que celebrem l’any vinent i en la línia de continuar enfortint el conjunt de l’edició independent.

Anunciem que la nova presidenta serà Núria Iceta (L’Avenç), la presidenta sortint Laura Huerga (Raig Verd) serà la vicepresidenta, Francesc Gil-Lluch (Saldonar) serà el secretari i per últim el càrrec de tresorer el mantindrà Gracià Sànchez (El Gall).

Enguany tornarem a ser presents un any més a LiberisLiber, fira d’editorials independents que tindrà lloc el 7 i el 8 d’octubre a Besalú.

Les següents editorials que formen LEC disposaran de parada on hi haurà les seves darreres novetats així com una bona selecció del fons de cada segell: Editorial Alrevés/Crims.cat, BiraBiro Editorial, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, L’Avenç, Raig Verd Editorial i Tigre de Paper Edicions.

 

Aquesta és una selecció dels títols que cada editorial ha preparat per a LiberisLiber:

 

El ferrocarril subterrani, de Colson Whitehead. Trad. Albert Torrescasana (Edicions del Periscopi)

Premi Pulitzer 2017 / National Book Award 2016

«Un meravellós recordatori del que ha de fer la gran literatura: obrir-te els ulls, desafiar-te i transformar-te». Esquire

 

El fill del coronel, de Joan-Daniel Bezsonoff (L’Avenç)

Amb aquest relat del seu servei militar als Alps i a París, que sap combinar l’admiració nostàlgica amb la distància irònica, Joan-Daniel Bezsonoff culmina la seva celebrada trilogia de memòries de joventut, que comença amb Una educació francesa i continua amb Les meues universitats, publicades a L’Avenç.

 

Els Quiquè, de Laurent Rivelaygue. Il·lustracions: Olivier Tallec (BiraBiro Editorial)

Els Quiquè són l’Olívia, la Paula, la Pamela, en Bernat, en Raül i en Max, una colla d’amics ben trempats a qui no els falta mai imaginació! Quan l’Olívia, l’artista, decideix pintar el cel de gris, comença a fer fred i la neu no triga a caure. Així que els Quiquè decideixen fer un ninot de neu. Però, per desgràcia, el sol torna a sortir.

 

El carrer és nostre, d’Aída Pallarès i Manuel Pérez (Raig Verd)

El carrer és nostre és un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan. En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espai per jugar, poden ser les arts de carrer una presa de poder?

 

Voliac 2004, d’Anna Molina (Edicions Saldonar)

L’escriptora Júlia Castro viatja de Nova York a París amb el seu marit per refer la seva relació en un club swinger. Una trucada de casa li canviarà l’existència per sempre. Una novel·la directa, amb diàlegs que sonen com la vida, personatges propers en la complexitat o en la senzillesa, i el món del vi del Priorat, en concret el Voliac 2004.

 

Tocats pel foc, de Manuel de Pedrolo (Tigre de Paper Edicions)

Llibre clau de Pedrolo. Transcorre en una barraca de les que envoltaven Barcelona, en un moment convuls i de contradiccions, de misèria, lluita i esperança, però també de tendresa i de confiança. Un breu tractat sobre la propietat i la possessió, sobre la llibertat i la dignitat que et martelleja la consciència i et remou per dins.

 

Males decisions, de Susana Hernández (Alrevés/Crims.cat)

Males decisions és la història d’un segrest, però també és l’anàlisi profunda d’uns sentiments inquietants, traumàtics i malaltissos que decidiran el destí de tota una família. Agafeu-vos ben fort, perquè el camí, sovint, amaga girs inesperats.