Primeres novetats de Llegir en Català per al 2018

Amb el 2018 ja en marxa les editorials que formen part de Llegir en Català podem anunciar les novetats que hem preparat per a la propera campanya de Sant Jordi. Com cada any, presentem obres d’allò més variades quant a la temàtica, el format i l’estil, però amb dos elements en comú: la qualitat literària i la tasca acurada d’edició.

Enguany, a més a més, l’associació fa cinc anys de vida. Un lustre en què les diferents editorials que en formem part hem treballat en comú per fer-nos visibles, enriquir el panorama cultural i enfortir el sector editorial en català. I tenim la intenció de seguir fent-ho molts anys més

Com ja és habitual, hem preparat un catàleg col·lectiu per a Sant Jordi que properament presentarem als llibreters. Aquestes són les principals novetats amb què arribem a la propera campanya:

 

Alrevés /Crims.cat

L’Harem del Tibidabo, d’Andreu Martín.

L’Harem és un prostíbul ben exclusiu, a l’avinguda del Tibidabo, el més luxós de la ciutat, amb portes daurades, vitralls de colors, cortinatges i tapissos, amb sales clandestines i passadissos secrets.

 

Edicions del Periscopi

A la cambra fosca, de Susan Faludi (traducció de Josep Alemany)

«He plorat sovint mentre llegia aquest llibre, i en un moment determinat l’he hagut de deixar i quedar-me mirant les flors durant una bona estona. Una autèntica obra mestra». The Guardian

 

 Edicions Saldonar

Per què corren els presos?, de Jordi Panyella

Relat periodístic de la història de dotze homes empresonats a Quatre Camins que van traspassar els murs del centre penitenciari per disputar la Marató de Barcelona del 2017.

 

El Gall Editor

Aigua d’alta mar, de Xisca Homar

Escrits en una prosa lírica, aquests fragments filosòfics (enriquits amb fotografies) ens porten per uns camins de recerca i autoconeixença a través dels aspectes més quotidians i els gestos més senzills.

 

L’Avenç

El barri de la plata, de Julià Guillamon

El barri de la Plata és un barri del Poblenou, però és també un espai mental, on transcorre la infantesa del protagonista, presidida pel xoc cultural entre els mons dels pares.

 

Tigre de Paper

Hem posat les mans a la crònica, de Manuel de Pedrolo

Pedrolo ens narra mitjançant una proposta innovadora com gent comuna pren consciència de la seva situació d’opressió i acaba fent coses extraordinàries.

 

BiraBiro Editorial

La vaca del bric de llet, de Sophie Adriansen i Mayana Itoïz

Una picada d’ullet, plena d’humor i situacions sorprenents, als infants i a les preguntes que es fan sobre tot el que els envolta.

 

Raig Verd   

Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin (traducció de Blanca Busquets)

Un clàssic de la literatura. Una novel·la imprescindible, d’una profunda crítica social i política, escrita amb l’habilitat i el detallisme de què només és capaç Le Guin.

 

Sembra Llibres

Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable, de Bel Zaballa

Amb motiu del centenari del seu naixement, la periodista Bel Zaballa ha realitzat una intensa tasca de documentació per reivindicar la trajectòria literària i política de Pedrolo.