Sis mesos rojos a Rússia
  • ISBN: 978-84-16855-09-4
  • 248 pàgines
  • Publicat: setembre 2017
  • Dimensions: 14,5x22,5 cm
  • Format: Trade
  • Col·lecció: Lletrafelina
  • Gènere: Narrativa
  • Gènere: No ficció
Preu paper: 16 €

Louise Bryant

LOUISE BRYANT (1885-1936) va ser una de les primeres dones en treballar com a corresponsal per a un mitjà de comunicació. Feminista radical, Bryant va arribar... Continuar llegint

Sis mesos rojos a Rússia

Relat d'una observadora abans i durant la dictadura del proletariat.

Àngel Ferrero

Tigre de Paper

«Smolny era, sempre, un lloc estrany. En els passadissos foscos i cavernosos on hi havia aquí i allà una pàlida bombeta elèctrica, milers i milers de soldats i mariners i obrers de les fàbriques marxaven amb les seves botes pesades i cobertes de fang tots els dies. Tothom semblava tenir alguna cosa a fer a l’Smolny i el terra blanc i polit sobre el qual una vegada caminaven amb pas lleuger les descuidades damisel·les es va anar obscurint i embrutint i aquell gran edifici tremolava amb el pas del proletariat…»

Sis mesos rojos a Rússia recull les observacions i vivències de Louise Bryant a Petrograd i Moscou durant la Revolució d’octubre com una de les primeres dones corresponsals. Bryant va estar present en moments clau –des dels acalorats debats a l’Institut Smolny fins a la caiguda del Palau d’Hivern– i va entrevistar els seus protagonistes, també ciutadans anònims que van participar en els fets revolucionaris. Escrit amb un estil amè i accessible, el seu llibre complementa Els deu dies que trasbalsaren el món de John Reed.

Què en diuen

«La senyoreta Bryant és fortament bolxevic en les seves simpaties, però no deixa que aquest biaix interfereixi molt amb l’objectivitat de les seves observacions.»

«Ella és salvatge i té coratge, és graciosa i bonica. Una amant de totes les aventures de l’esperit i de la ment.»

«Bryant es va fer la vida per a ella: les decisions que va prendre, els riscos que va entomar, les batalles que va intentar assumir, i a les que es va negar a lluitar.»