Qui som?

Som editorials independents de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears que treballem per fer-te arribar els millors llibres en català. Posem la nostra feina i tota la nostra il·lusió a favor de la cultura i la literatura en llengua catalana.

Ens pots seguir al Twitter, Facebook i Instagram o subscriure’t a la newsletter. També ens pots escriure a info@llegirencatala.cat.

Decàleg

Som un grup d’editorials independents que publiquem en català. No compartim cap estructura empresarial, però ens associem per crear projectes que ajudin a difondre millor els llibres respectius, amb l’esperit de sumar forces de manera cooperativa, guanyar visibilitat i contribuir a enfortir el sector.

Actualment formem part de Llegir en Català les editorials següents: Birabiro Editorial, Editorial Chronos, Editorial Clandestina, Editorial Les Hores, L'Agulla Daurada, L'Avenç, Mai Més, Raig Verd Editorial, Saldonar, Sembra Llibres i Tigre de Paper. La marca Llegir en Català va associada a la marca de cada editorial en els actes de promoció i difusió dels llibres, i també apareix en les pàgines inicials de cada llibre publicat.

Tot i que editem llibres de temàtica diversa, el nexe comú que tenim és la publicació de narrativa per a adults en català, siguin originals o traduccions d’altres idiomes.

Ens adrecem als lectors exigents amb els continguts i amb l’edició dels llibres. Creiem que tots els professionals que intervenen en l’edició són importants, i per això posem la màxima atenció en cada un. Juntament amb l’autor formem part de tot el procés creatiu.

Les editorials del grup, cadascuna amb una personalitat diferenciada, pretenem oferir textos capaços de captar l’atenció dels lectors del nostre temps, que saben valorar, a més, la qualitat dels llibres tant des del punt de vista gràfic com lingüístic.
Com a grup reivindiquem el nostre espai a mitjans i llibreries per la feina que fem, per com la fem, per la cura que hi posem i sobretot perquè els nostres lectors mereixen tenir accés als nostres continguts, ja que així ens ho reclamen.

Volem prestigiar la nostra feina davant els lectors a través dels mitjans de comunicació, els distribuïdors i sobretot els llibreters, als quals demanem la col·laboració per poder consolidar la difusió i comercialització dels nostres llibres.

Defensem el negoci de la proximitat. Proximitat a l’hora d’escollir els textos per publicar: fem actuals textos clàssics, recuperem llibres oblidats i apostem per autors inèdits, i sempre sense cap altre condicionant que no sigui l’interès a posar-los a l’abast dels lectors. Proximitat també amb l’autor i amb tots els professionals de l’edició dels llibres, els dissenyadors, els correctors, els maquetadors i els impressors. Finalment, la imprescindible proximitat amb els llibreters, perquè ens coneguin, sàpiguen què fem i com ho fem, i perquè hi creguin i facin seva la nostra aposta editorial.
Tenim sempre la voluntat d’ajustar els preus dels llibres a les possibilitats del lector mitjà perquè estiguin a l’abast econòmic de tothom.

A Llegir en Català publiquem amb caràcter semestral un catàleg de novetats de les editorials, que es distribueix a les llibreries, les biblioteques i els mitjans de comunicació.

Tenim perfils oberts a Twitter @llegirencatala i a Facebook. L’adreça electrònica és info@llegirencatala.cat. Donem molta importància a les xarxes socials com a mitjans per comunicar-nos amb els lectors. És voluntat de Llegir en Català que la comunicació amb el lector sigui una constant de la nostra feina.

Participem conjuntament en actes de promoció que organitzem regularment al llarg de tot l’any i assistim junts a fires amb la marca Llegir en Català associada a la de cada editorial.