Un regal per explicar l’allioli, l’enxaneta, el tió i tantes altres coses catalanes que potser expliquen com som (o potser no!).
«El meu país és aquell on, quan dic “Bon dia”, em responen: “Sí, sembla que fa bon dia”» Josep Pla
Des de l’enginy i el sentit de l’humor, 25 autors han escrit el seu relat sobre objectes, conceptes, esports i fins plats típics de la nostra gastronomia que, en conjunt, i com un mosaic, responen a la pregunta sobre qui som: del cargol poma a l’allioli, del Tibidabo a l’ensaïmada, d’El zoo d’en Pitus al 600…
Amb il·lustracions de Jordi Borràs i textos d’Enric Aguilar, Jordi Puntí, Lluís Llort, Joan Pons Bover, Anna Molina, Jaume Monzó, Laura Huerga, Sebastià Bennasar, Lluís Calvo, Joan-Lluís Lluís, Enric Borràs, Tina Vallès, Cesk Freixas, Vicenç Pagès Jordà, Tomàs Vibot Railakari, Adrià Pujol Cruells, Isabel Sucunza, Andreu Martín, Jenn Díaz, Marta Orriols, Víctor Sabaté, Joan Benesiu, Matthew Tree, Joni D. i Mar Bosch.