Presentació del llibre ‘Víctor Català, l’escriptora emmascarada’ a l’hotel Sir Victor.

Dilluns 28 d’octubre a les 19h. tindrà lloc a l’hotel Sir Victor (c/Rosselló 265) la presentació del llibre de Margarida CasacubertaVíctor Català l’escriptora emmascarada.

Acompanyaran a l’autora la periodista Imma Merino i l’actriu Emma Vilarasau.

Assaig biogràfic d’una escriptora, Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), que, per protegir-se, va haver d’utilitzar un pseudònim masculí i una sèrie de màscares per construir l’obra de la seva vida, el mateix personatge de Víctor Català.

La gran autora del monòleg teatral La infanticida, que va interpretar l’actriu Emma Vilarasau, i de la novel·la Solitud, s’aferra als seus silencis a mesura que creix la seva obra i a desaparèixer per defensar la seva independència creativa al marge de dogmes i escoles. La seva obra ha tingut una enorme influència en escriptores com Mercè Rodoreda o M. Aurèlia Campmany, i un reconeixement públic que no ha deixat de créixer en els últims anys.

Sir Victor és el sisè hotel (el segon a Espanya) a unir-se a Sir Hotels –una col·lecció en expansió amb seu a Amsterdam– després de Sir Adam i Sir Albert a Amsterdam, Sir Joan a Eivissa, Sir Nikolai a Hamburg i Sir Savigny en Berlín. El nom de Sir Victor està inspirat en Caterina Albert i Paradís, una de les primeres dones escriptores reconegudes en la història de la literatura catalana, amb el pseudònim de Víctor Català. Caterina és una icona de la lluita per la igualtat de gènere i l’hotel acull una biblioteca multifuncional dedicada a les seves obres i al seu llegat.

Inscripcions aquí

 

L'Avenç