Ara ve el Mercat de Nadal

mercat-de-nadal-2018-llegir-en-catala

L’1 de desembre l’Antiga Fàbrica Estrella Damm serà l’escenari del Mercat de Nadal del Llibre, per iniciativa del club Tr3SC. Diverses editorials de Llegir en Català hi participen, amb aquestes activitats:

Barcelona com a escenari literari (amb la participació de L’Avenç)
Barcelona segueix sent una referència en la literatura. Els escriptors Julià Guillamon i Adrià Pujol, autors de novel·les que tenen Barcelona de rerefons, conversaran per donar-nos la seva visió de la ciutat i per com els ha influenciat per fer-ne d’ella una de les protagonistes de les seves obres.

Lectura Pedrolo (amb la participació d’Alrevés/Crims.cat)
Ara fa 100 anys que va néixer Manuel de Pedrolo, considerat l’escriptor català més prolífic del segle XX. Censurat pel franquisme, moltes de les seves obres van veure la llum a destemps, però la seva constància i perseverança han fet de Pedrolo un dels escriptors més apreciats pels lingüistes catalans. Aina Torres, qui ha escrit Manual de Pedrolo, Anna Maria Villalonga, comissària de l’Any Manuel de Pedrolo, i representants de les editorials que han publicat enguany llibres sobre l’escriptor (Ilya Pérdigo -Alrevés/Crims.cat-, Marc Moreno i Alba Cayón) celebraran aquest aniversari llegint fragments de la seva obra

Noves veus de la novel·la (amb la participació d’Edicions del Periscopi)
Quatre escriptores revelació ens explicaran la seva història i com han entrat en el món de la novel•la i per què. El risc més gran és l’obra amb la que s’inicia Laura Pinyol i podria ser perfectament el títol d’aquesta xerrada, per la dificultat de fer una primera novel·la. Amb Permagel, llibre revelació del Sant Jordi d’enguany, d’Eva Baltasar, tindrem ganes de romandre eternament en la literatura. Amb la Marta Orriols aprendrem a parlar amb les plantes que ens envoltaran el dia del Mercat i Luna de Miguel ens farà recordar amb El funeral de Lolita a un dels personatges més intrigants de la literatura universal.

Ficció i realitat (amb la participació d’Alrevés/Crims.cat)
Com explicar la realitat a través de la ficció? O, com fer de la realitat una bona història de ficció? Els escriptors Andreu Martín, Sebastià Benassar i Empar Fernández ens resoldran els dubtes i presentaran les seves últimes novel·les: L’Harem del Tibidabo, d’Andreu Martín; Hotel Metropole, de Sebastià Benassar; i La epidemia de la primavera, d’Empar Fernández.