Els autors del ‘Llibre de la Marató’

FrontalMarato

1 de cada 4 tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem.

Enguany tenim el goig de contribuir al projecte solidari de La Marató de TV3 tot editant des de Llegir en Català el Llibre de la Marató. Us comentem alguns detalls de la nòmina de luxe dels autors que hi participen, seguint l’ordre alfabètic:

Margarida Aritzeta, autora d’una trentena d’obres. Entre els seus títols més recents hi ha L’amant xinés, novel·la publicada a Llibres del Delicte.

L’Avi (Lluís Recasens), humorista gràfic, il·lustrador i guionista, membre dels col·lectius El Web Negre i Cartoon Movement.

Joan Benesiu ha publicat recentment Gegants de gel a Edicions del Periscopi, novel·la que ha estat distingida amb el Premi Llibreter 2015.

Sebastià Bennasar, gran estudiós del gènere negre, ha publicat, entre d’altres, les novel·les Els blaus de l’horitzó i Jo no t’espere a El Gall Editor.

Esperança Camps és consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern Balear i coautora de Vertigen, a Sembra Llibres.

Roser Capdevila es il·lustradora, creadora de la popular sèrie de llibres Les Tres Bessones i distingida amb la Creu de Sant Jordi.

Antònia Carré-Pons és medievalista, i a Editorial Meteora ha publicat les novel·les Rellotges en temps de pluja i És l’amor que mou el cel i les estrelles.

Jordi Cervera, periodista i escriptor, ha publicat novel·les i llibres de poesia i manté la pàgina cultural “El blog de Jordi Cervera”.

Cristina Curto és il·lustradora i ha participat en publicacions col·lectives tant a casa nostra com al Regne Unit.

Anna Fando, artista conceptual i gestora cultural, i ha rebut la Menció Especial d’Art Jove a Girona.

Mercè Foradada té una sòlida obra narrativa, i ha publicat a Saldonar el recull de relats Com una reina i la novel·la La Casa Verda.

Martí Gironell, periodista de TV3 i col·laborador a El Punt Avui, és autor de novel·les d’èxit com El pont dels jueus, traduïda a diverses llengües.

Teresa Juvé, pedagoga i escriptora, ha publicat a Editorial Meteora la novel·la històrica i detectivesca La Trampa, i la seva autobiografia Tu ets jo.

Lyona (Marta Puig), realitzadora i il·lustradora, ha participat en l’edició de llibres d’autors com ara Santi Balmes o Enric Pardo.

Ferran Martín, guionista, il·lustrador i humorista gràfic, ha publicat la seva antologia de vinyetes al llibre Catacrack.

Jordi Nopca, escriptor, periodista i traductor, ha guanyat el premi Documenta amb el llibre de relats Puja a casa.

Bel Olid, traductora i presidenta de l’AELC, va guanyar el premi Roc Boronat amb el seu primer llibre de narracions per a adults: La mala reputació.

Jesús M. Tibau és autor de diversos llibres de relats breus, un poemari i dos dietaris, i gestiona el blog “Tens un racó dalt del món”.

Joan Todó, autor de dos llibres de poemes i un recull de contes, i a L’Avenç ha editat la seva novel·la L’horitzó primer.

Rafael Vallbona, escriptor i periodista, és autor d’una cinquantena de llibres de tota mena entre novel·les, no ficció, poemaris i llibres de viatges.

Glòria Vives escriu i dibuixa petites històries quotidianes. Publica en diversos mitjans i és autora de dues novel·les gràfiques.