eBiblio Catalunya: Un sistema de préstec digital incomplet

ebiblio_catalunya

 

L’associació d’editorials independents Llegir en Català celebra la creació d’eBiblio Catalunya, un sistema que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. No obstant això, lamentem les presses amb què s’ha volgut crear limitant l’opció de compra de les biblioteques a només unes poques editorials en català.

Creiem que és necessari dur endavant programes institucionals per facilitar l’accés dels lectors al llibre digital, i valorem l’esforç del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per posar-se al dia en aquest àmbit, però resulta decebedor que entre els 1500 títols de què disposa no s’hi hagi inclòs una mostra significativa de la producció de qualitat en llengua catalana de les editorials independents.

Tenim l’esperança que aquest problema se solucionarà en un futur pròxim, i mostrem la nostra màxima disposició per contribuir a ampliar la diversitat de l’oferta digital a l’abast dels lectors amb llibres que eixamplen fronteres.