Gegants de gel, de Joan Benesiu, premi Crexells 2016

La novel·la Gegants de gel, de Joan Benesiu, publicada per Edicions del Periscopi, ha obtingut el XLV premi de novel·la catalana Joan Crexells a la millor obra narrativa publicada durant l’any 2015. Atorgat per l’Ateneu Barcelonès en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les Biblioteques Públiques de Catalunya, Joan Benesiu s’afegeix a una llista de guardonats que inclou noms cabdals de la literatura catalana, entre els que destaquen Joan Puig i Ferrater, Josep Maria de Sagarra, Prudenci Bertrana, Mercè Rodoreda, Joan Perucho, Pere Gimferrer, Pere Calders, Jesús Moncada, Maria Mercè Marçal, Jaume Cabré, Joan-Lluís Lluís, Vicenç Pagès, Pep Coll i Manuel Baixauli, entre d’altres.

Amb aquest premi Gegants de gel es converteix en la primera obra que obté els dos principals guardons a obra publicada de les nostres lletres, el premi Llibreter i el premi Crexells.

Gegants de gel, tal com expliquen diversos crítics i llibreters, s’inscriu en el marc de la literatura internacional més solvent, és herència i és aposta, i està carregada de sex-appeal literari. A més a més, aviat travessarà fronteres, ja que hem arribat a un acord per a la cessió dels drets d’edició de l’obra a l’Argentina, on desitgem que tingui el mateix èxit que està tenint aquí. Esperem que, si encara no ho heu fet, tot plegat us animi a llegir-la i a gaudir-ne tant com ho hem fet nosaltres.