Juli Alandes guanya el Premi Octubre de Narrativa

Juli Alandes, un sospitós habitual de Crims.cat i Llegir en Català, guanyador del premi Octubre Andròmina de narrativa 

Des de Llegir en Català volem felicitar el nostre escriptor Juli Alandes (La mirada del cocodril, 2014), pel premi Octubre Andròmina de narrativa, per Trencanebres. una obra que el mateix ha definit com “un fresc històric que recorda la la història del País Valencià des de la dictadura de Primo de Rivera fins a la Guerra Civil”.

Nascut el 1968 a Castelló de la Ribera, viu –com sempre diu ell– amb resignació a la ciutat de València. Exerceix de professor d’història a l’ensenyament secundari i ha col·laborat en diverses publicacions com El Temps, DISE i Daina, revista de literatura.

Entre les seves publicacions es pot destacar Ultramar (2004), Àcrates! (2007) —amb el qual va guanyar el premi Roc Boronat l’any 2006—, Mort mossàrab (2012) —obra guanyadora del premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant (2012)— . Volem remarcar dins de la seva trajectòria la sèrie de novel·la negra protagonitzada pel mosso filòsof Miquel O’Malley amb tres títols: El crepuscle dels afortunats (2010), Crònica Negra (2012) i La mirada del cocodril (2014).

Aquí us deixem una petita entrevista que feta per a Crims.cat.

http://www.crims.cat/cat/5minutsamb/9/Juli-Alandes.html