Llegir en Català celebra la seva trobada anual

Les nou editorials catalanes es troben a Barcelona per fer balanç de la feina feta per l’Associació durant el curs 2015-2016

Els editors que conformen Llegir en Català, associació d’editors independents, s’han trobat el passat 1 de juliol a Barcelona per fer balanç de les activitats realitzades i per donar forma a les iniciatives previstes per a la nova temporada editorial.

L’associació ha fet el balanç econòmic i ha valorat la memòria de les activitats dutes a terme durant l’any entre les nou editorials  (Alrevés / Crims.cat, Periscopi, Saldonar, Meteora, El Gall, L’Avenç, Raig Verd, Sembra i Tigre de Paper). S’ha posat en comú la feina feta i les perspectives de futur de cada editorial, des de les més veteranes com L’Avenç, que el 2017 celebrarà el 40è aniversari de la revista i el 20è aniversari de l’editorial, fins a les més joves com Raig Verd o Tigre de Paper, que en celebren el cinquè.

En aquest curs, Llegir en Català ha fet un salt com a associació en haver editat el Llibre de la Marató de TV3, a més dels diferents catàlegs de temporada, i haver participat a fires internacionals o engegat altres iniciatives com el Club de Lectura de Llegir en Català conjuntament amb la UOC, que ja aplega uns quants centenars de lectors a través de les xarxes socials.

Alhora, l’associació ja treballa per assolir nous reptes de l’edició en català i per preparar una nova temporada editorial, a més de reorganitzar-se internament per fer més eficaç la feina de difusió de l’edició independent en català.