Llegir en Català creix amb la incorporació de BiraBiro i es consolida com a referent del llibre de qualitat

L’associació d’editorials independents Llegir en Català ha incorporat un nou membre: BiraBiro Editorial. L’entrada d’aquest nou associat, una casa que publica literatura infantil i juvenil desenfadada i transgressora, amplia i fa encara més diversa la nostra oferta de llibres en català de qualitat.

La incorporació de BiraBiro és la rúbrica a un any de molta activitat, que ens ha portat no poques satisfaccions, i en el qual ens hem consolidat com a referent del llibre de qualitat en llengua catalana.

Enguany hem reforçat el nostre club de lectura virtual amb la participació d’escriptors i llibreters. El club ha esdevingut un espai de gaudi i d’enriquiment que ens ha permès acostar-nos a la comunitat lectora i conèixer de primera mà quina recepció tenen els nostres llibres.

Hem estat presents a nombroses fires arreu del territori, hem organitzat trobades amb llibreters per a donar a conèixer les nostres novetats i hem tornat a elaborar dos catàlegs conjunts que han ajudat a refermar la imatge de col·lectiu.

Resultado de imagen de birabiroTambé hem organitzat, en col·laboració amb Bestiari, “Els llibres i els dies”, unes jornades de reflexió al voltant del llibre que van tenir lloc en abril a Vilafranca del Penedès. En aquesta trobada es va parlar de diferents problemàtiques que afecten llibreters i editors independents, així com de possibles solucions. Les jornades van ser un èxit de públic i se n’ha previst una segona convocatòria per al 2017 a Barcelona, on s’aprofundirà en alguns del temes plantejats a Vilafranca.

Pel que fa a l’activitat internacional de l’associació, hem participat en quatre fires del llibre (Frankfurt, Guadalajara, Bogotà i Varsòvia).

El 2017 també ve amb molts reptes i nosaltres l’acarem amb el compromís de seguir treballant per editar llibres de qualitat en català i reivindicar que el món editorial en la nostra llengua pugui treballar en les millors condicions.