La nostra atmosfera conté més diòxid de carboni del que mai havíem vist els humans. Els deserts guanyen terreny a la vida, i l’aigua, a poc a poc, es va convertint en un bé escàs. El consum d’aliments, fruit d’un model industrialitzat basat en l’ús de productes de síntesi química, contribueix a desequilibrar el nostre sistema immunitari, la qual cosa augmenta el risc de patir malalties. La globalització de preus i productes ha provocat la desaparició de gairebé la meitat dels agricultors actius en només vint anys. Ens trobem immersos en una crisi sanitària sense precedents i a les portes d’una crisi social, ambiental i econòmica que d’aquí a pocs anys afectarà tot el planeta. Cada vegada més persones som conscients del problema, però quines són les solucions i com podem aplicar-les cada un de nosaltres?
Imagines que fos possible produir aliments de qualitat i contribuir alhora a mitigar el canvi climàtic i els processos de desertificació? Imagines poder alimentar les persones de manera més saludable i nutritiva, utilitzant un sistema que a més permetés als pagesos guanyar-se dignament la vida cuidant la terra? Imagines que entre tots tinguéssim a les nostres mans la possibilitat de revertir fàcilment la situació actual i deixar un planeta millor per als que vindran?
En aquest llibre hi trobaràs les claus per comprendre, practicar i consumir l’agricultura regenerativa i entendre per què, malgrat els seus beneficis, aquest no és encara un moviment majoritari entre el sector primari.
Amb pròleg de l’actriu Sílvia Abril i de la meteoròloga Mònica Usart.