Capitalisme caníbal

Capitalisme caníbal

Com el nostre sistema devora la democràcia, les cures i el planeta, i què hi podem fer al respecte

Anna Llisterri

Tigre de Paper

Comparteix

El capital actualment canibalitza totes les esferes de la vida. L’autora en rastreja aquest esperit voraç i proposa un moviment socialista d’abast ampli que pugui reconèixer la rapacitat del capital i matar-lo d’inanició.

El capital actualment canibalitza totes les esferes de la vida, devorant la riquesa de la natura i de les poblacions racialitzades, succionant la nostra capacitat de tenir cura els uns dels altres i consumint la pràctica política. En aquest volum urgent i argumentat amb solidesa, la destacada teòrica marxista feminista Nancy Fraser explora l’apetit voraç del capital, rastrejant-lo de punt crític en punt crític, des de la devastació ecològica al col·lapse de la democràcia, des de la violència racial fins a la devaluació del treball de cures. Tots aquests punts crítics arriben al punt culminant amb la covid-19 que, segons l’autora, pot ajudar-nos a concebre la resistència que ens cal per posar fi al frenesí alimentari.

El que ens cal, sosté, és un moviment socialista d’abast ampli que pugui reconèixer la rapacitat del capital i matar-lo d’inanició.

ISBN: 978-84-18705-55-7
200 pàgines
Publicat: maig 2023
Dimensions: 14,5 x 22,5 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Assaig
Col·lecció: Tigre de Paper
Gènere: Assaig
Preu paper: 19.00 €

Què en diuen

«Nancy Fraser ha produït la teoria més elegant fins ara sobre el capitalisme a la nostra època, un capitalisme no en el sentit econòmic estricte, sinó un capitalisme en el sentit d’un omnívor total, un sistema que no pot parar de devorar-ho tot al seu voltant i destruir les vides de les persones i la natura. És teoria marxista per a la nostra època de crisi i, esperem-ho, l’hora de la veritat.»

«Una síntesi brillant de moltes de les contribucions revolucionàries de Fraser a una teoria marxista del capitalisme per al segle XXI, escrit amb bellesa.»

«Fraser retrata com la opressió de gènere, la dominació racial i la destrucció ecològica no són incidentals en el capitalisme, sinó que hi estan inserides de manera estructural.»