Coconut

Coconut

Elisabet Ràfols-Sagués

Sembra Llibres

Comparteix

«Descobriràs, Ofilwe, que la gent a qui t’esforces tant a assemblar-te un dia et rebutjarà perquè, per molt que ho vulguis fer veure, tu no ets un d’ells.»

Després de la gran  de Florescència, publiquem Coconut, la primera i aclamada novel·la de Kopano Matlwa amb què va guanyar els prestigiosos Wole Soyinka Prize de literatura africana, considerat el premi Nobel africà, i el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Escrita amb una audàcia lírica que ens fa qüestionar-nos qui som i qui volem ser en la societat de les aparences, Coconut entrellaça les vides d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid. Una història necessària sobre joves que busquen la seva identitat entre el racisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim. Una immersió necessària en la moderna Sud-àfrica de la mà d’una de les joves escriptores africanes més destacades de l’actualitat.

ISBN: 978-84-16698-37-0
176 pàgines
Publicat: febrer 2020
Dimensions: 14 x 21 cm
Format: Paper
Col·lecció: Sembra Llibres
Gènere: Narrativa
Preu paper: 17.00 €

Què en diuen

Matlwa és la Chimamanda Ngozi Adichie de Sud-àfrica. La seva escriptura és viva i autèntica i l’autoritat amb què escriu és meravellosa. Coconut és un llibre fantàstic..

Una novel·la audaç i lírica sobre les experiències i els dilemes íntims d’una jove que, com la societat que l’envolta, està patint canvis que posen en qüestió els antics límits, comoditats i certeses.

Si us interessa com operen el classisme, el masclisme i el racisme sobre dues joves a la Sud-àfrica ressacosa d’apartheid, aquest llibre us agradarà molt. Ja em va agradar Florescència, però amb Coconut, Kopano Matlwa m’ha tornat a seduir