La transformació digital està en el centre de l’agenda política actual, però la digitalització de les societats ja fa mig segle que és en actiu. La qüestió ja no és si la digitalització tindrà lloc, sinó si està sent democràtica i, per tant, beneficiosa per a la majoria, o no. La retòrica ideològica dels diversos bàndols l’envolta d’estereotips que són distraccions del veritable problema: la responsabilitat política.
Digitalització democràtica tracta de l’ús quotidià que fem de les eines digitals, les de cada dia, les de qualsevol persona. Desmunta mites i proposa itineraris concrets i obligacions institucionals per a la sobirania digital de les persones, el dret distribuït a emprendre, la creació d’infraestructures i eines digitals comunes i públiques. Per a una digitalització més democràtica, distribuïda i no monopolística.
Què en diuen
Quan parlem de tecnologies, les paraules són importants. Per això aquest llibre és important. A través de conceptes, exemples pràctics i documents reals, ens dona una caixa d’eines per a la comprensió i per a l’acció en temps de digitalització de la societat.
Un llibre que ens ajuda a assolir una societat digitalitzada més lliure i ètica, com la necessitem. Un llibre imperdible amb la visió incommovible de Simona Levi que ens demostra que el compromís i l'acció poden transformar el món.