El museu de l’amor modern

El museu de l’amor modern

Carme Geronès

Editorial Les Hores

Guanyadora de l’Stella Prize 2017.

Guanyadora de Christina Stead Prize for Fiction. NSW Premier’s Literary Award.

Nominada a l’International Dublin Literary Award.

El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. La separació inesperada de la seva dona pot deixar-li l’espai que necessita per compondre bandes sonores de pel·lícules. Tot i així, no aconsegueix trobar la tranquil·litat mental que li cal per crear, se sent culpable i inquiet. En aquest estat, gairebé per atzar, trobarà una exposició d’art que li transformarà la vida.

Partint d’una performance d’art real que va tenir lloc el 2010, la instal·lació que descobreix l’Arky Levin és inexplicablement potent. Els visitants del Museu d’Art Modern de Nova York s’asseuen davant de l’artista Marina Abramović, durant un període de temps curt o llarg —ells ho decideixen—, i encara que alguns s’hi mostren escèptics, gairebé tots en surten impactats.

L’Arky hi tornarà dia rere dia i a mesura que la performance es desenvolupa, durant setanta-cinc dies, també ell es transformarà. Interactuant amb altres persones a l’exposició, lentament comença a comprendre el que pot faltar en la seva vida i què ha de fer per canviar-la.

Un llibre sobre l’art, però també sobre l’èxit i el fracàs, la mort i la felicitat. Ara bé, sobretot, és un relat sobre l’amor, les seves limitacions i la seva transcendència. Una novel·la sobre el que significa connectar i estar present en el món modern.

  • ISBN: 978-84-946775-9-5
  • 328 pàgines
  • Publicat: setembre 2018
  • Dimensions: 14x21 cm
  • Format: Rústega amb solapes
  • Col·lecció: Les Hores
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 19.90 €

Què en diuen

«És rar trobar una novel·la amb una caracterització tan poderosa, amb una comprensió tan clara de les conseqüències de la història personal i nacional, de l'afecte per a una ciutat i les persones que s’hi senten atretes i unes exploracions tan enlluernadores i subtils sobre la importància de l'art en la vida quotidiana».

Una novel·la de gran sensibilitat artística sobre l’art en totes les seves disciplines i l’efecte terapèutic que pot tenir en les persones.