Finalista del National Book Award 2020
Entre el 2013 i el 2017 Linda Boström va ser ingressada recurrentment en una institució psiquiàtrica on va ser sotmesa a teràpia electroconvulsiva.
Suècia és un dels països on més s’aplica aquest tractament malgrat que els investigadors encara no es posen d’acord sobre els seus riscos i beneficis.
A mesura que avançava la teràpia els records i la vida de l’escriptora s’anaven esvaint. Es pot ser escriptora sense memòria?
Aquesta novel·la basada en les experiències de l’autora és un intent eloqüent i profund d’aferrar-se al passat, de crear una història, de trobar un sentit i de mantenir vius els vincles amb la família, els amics i fins i tot amb ella mateixa.
La història de la lluita d’una dona contra la malaltia mental i l’aïllament. Un testimoni directe sobre com l’escriptura pot reconfortar i curar.
Què en diuen
"Descriu la brutal teràpia d’electroxocs a la qual va ser sotmesa quan el seu matrimoni s’estava acabant. En aquell moment, ja estava prou malalta perquè la forcessin a acceptar aquest tractament horrible. Des de llavors l'ha descrit com una forma d'abús."
"Es llegeix com si fos un somni febril: embriagadora, difusa, inquietant i evocadora. Fidel a les seves arrels com a poeta, totes les frases mostren una lírica crua."