Frontera i llei

Una anàlisi implacable de la migració com un dels pilars de la governança global i com un factor determinant en la creació de classes marcades pel gènere i la raça.

Harsha Walia defuig les explicacions simplistes de les crisis dels migrants i els refugiats i ens les mostra com a conseqüències inevitables de la conquesta capitalista i, alhora, de l’empobriment mundial derivat del canvi climàtic. Frontera i llei explora les diverses lògiques de la gestió de les fronteres: desplacen, immobilitzen, criminalitzen, exploten i expulsen migrants i refugiats. L’autora esclareix com les fronteres no tan sols divideixen la classe treballadora internacional sinó que, a més, consoliden les elits, la classe governant, i els règims nacionalistes i racistes.

Walia posa al descobert la intencionalitat de les mecàniques brutals de les fronteres, amb la dissecció de la inhumana política de gestió de fronteres nord-americana, de les fronteres externalitzades i colonials de l’Europa fortalesa i l’Àustralia blanca o de les migracions del Golf Àrab i Canadà per a la regulació ciutadana i les polítiques de control laboral.

Una lectura esclaridora en aquests temps de guerra, desigualtat, canvi climàtic i crisi sanitària mundial. Frontera i llei és una crida inequívoca a la revolució.

  • ISBN: 978-84-17925-83-3
  • 352 pàgines
  • Publicat: març 2022
  • Dimensions: 13,3 x 21 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 22.90 €

Què en diuen

Aquest és un llibre d’una veritat despietada i d’una ambició enlluernadora, que proporciona als lectors la munició intel·lectual que necessitem desesperadament per confrontar la violència inherent de les fronteres.

En aquest llibre excepcional, Harsha Walia ens porta a un recorregut impressionant i terrorífic per la Gran Muralla del Capitalisme, la zona de matança fronterera on el feixisme viral s’alimenta dels cossos dels pobres i dels perseguits. L’infern ja és aquí.

"Frontera i llei" explora com les fronteres arreu del món divideixen la classe treballadora, empoderen la governant i criminalitzen els refugiats. Alhora, exposa els vincles entre la violència estatal, el capitalisme i el nacionalisme d’extrema dreta.

Aquest llibre és part exposició i part crida a l’acció radical. Harsha Walia ofereix una anàlisi implacable de les violències de la migració forçada, les fronteres, l’imperialisme i el capitalisme. Els casos pràctics presentats en aquest llibre ens aporten els coneixements necessaris per afrontar els problemes actuals que exigeixen una resposta col·lectiva organitzada.

Frontera i llei de Harsha Walia avança una anàlisi clara i incisiva de les múltiples crisis que afronten els migrants avui en dia enmig de l’auge dels nacionalismes racistes a nivell mundial. El seu treball posa de relleu els enllaços entre el capitalisme global, l’imperialisme i les dinàmiques passades i presents del genocidi indígena i el govern antinegre que es troben al cor del règim fronterer.

De tant en tant, surt un llibre que fa que no tornis a veure el món de la mateixa manera. Frontera i llei de Harsha Walia és un llibre d’aquests. Incisiu i investigat amb rigor, Walia posa al descobert la màquina fronterera com ningú. Tornaré a les seves pàgines una i altra vegada, no només per la seva anàlisi sinó també per la seva inspiració.