L’abolició de la família

L’abolició de la família

El capitalisme i la comunalització de les cures

Lola Fígols

Tigre de Paper

Comparteix

Un títol provocatiu per a un assaig molt suggerent: per construir una societat lliure també hem de qüestionar les estructures familiars heretades.

 

Per a algunes persones, la família és una font d’amor i suport. Però per a moltes altres, la família és un àmbit d’horror privat, coerció i dominació personal. En la societat capitalista, la família suporta les impossibles exigències de les cures interpersonals i el treball reproductiu. Però podríem imaginar un futur diferent?

 

A L’abolició de la família, l’autora M.E. O’Brien descobreix la història de les lluites per crear alternatives radicals a la família privada. O’Brien estudia la política familiar canviant del capitalisme racial a les ciutats industrials d’Europa i a les plantacions d’esclaus i a la frontera de colons a Amèrica del Nord, explicant l’auge i la caiguda del model familiar basat en la mestressa de casa. Des dels primers marxistes fins a les comunitats insurrectes afro i queer, passant pels moviments de protesta de masses actuals, O’Brien hi troba revolucionaris que busquen maneres millors d’estimar, cuidar i viure.

 

L’abolició de la família ens transporta a través del passat i del present de la política familiar cap a un futur imaginat de la comuna, imaginant com podrien organitzar-se les cures en una societat lliure.

ISBN: 978-84-18705-63-2
350 pàgines
Publicat: novembre 2023
Dimensions: 14,5 x 22,5 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Assaig
Col·lecció: Tigre de Paper
Gènere: Assaig
Gènere: No ficció
Preu paper: 21.00 €