Les pereres fan la flor blanca

Les pereres fan la flor blanca

Maria Rosich

Raig Verd Editorial

Del guanyador del Premi Llibreter 2012 per A dalt tot està tranquil.

PREMI LLIBRETER

PREMI IMPAC

INDEPENDENT FOREIGN FICTION PRIZE

2a EDICIÓ

Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a «Negre», un joc en què la regla principal consisteix a no obrir els ulls.

Un dia, en Gerson perd la visió en un accident de cotxe, i es veurà obligat a jugar a «Negre» la resta de la seva vida.

Serà capaç d’adaptar-se a la seva nova vida amb l’ajuda del seu gos? La vida també ha canviat considerablement per al seu pare i els seus germans. Però el que no canvia mai és la calidesa de la família. Gerbrand Bakker ens explica aquesta commovedora història a través de tres perspectives diferents, la dels bessons, la d’en Gerson i la del gos.

Què en diuen

La reputació de Bakker es confirma amb aquesta novel·la. Cap altre autor escriu sobre el temps, el silenci i el paisatge com ell.

Aquest llibre respira el mateix ambient que "A dalt tot està tranquil". L’estil, lleugerament malenconiós,
et diu que alguna cosa sinistra està a punt de succeir.

Subtil i brillant.

Bakker és i serà un escriptor pur. Ens torna a demostrar la seva mestria descrivint atmosferes. Dóna només els detalls suficients per atrapar-te. És capaç d’evocar la vida rural com cap altre.

Bakker utilitza les paraules d’un nen, però amb una immensa sofisticació, rere la simplicitat s’amaguen profundes emocions i es desenvolupen grans tragèdies. Dient pel seu nom les coses més horribles i els drames més intensos els fa irònicament divertits.