País barroc
Comparteix

El país barroc és un lloc on els homes primitius surten a desenterrar el seu món, on el rock de Califòrnia fa volar adolescents i un àcid els pot fer viatjar molt lluny, on els boscos es van menjant esglésies a poc a poc o s’alcen per insultar un agent de l’Estat; és un lloc on la memòria individual es fon amb les pedres i la sang de les generacions passades, on l’avi de noranta anys s’enfila a la teulada com si res i els fills, en un pis de l’Eixample, dormen en pau. Onze textos d’una rara intensitat, on la memòria personal i familiar es fon amb un paisatge agrest com la història viscuda.

 

També teniu País Barroc en format audiollibre amb la veu del cantant, també solsoní, Roger Mas.

ISBN: 978-84-16853-41-0
104 pàgines
Publicat: setembre 2020
Dimensions: 14 x 21,3 cm. cm
Format: Rústica
Col·lecció: Sèrie Literatures
Gènere: Narrativa
Preu paper: 13.00 €

Què en diuen

Una de les lectures de l'any

El llibre de Garrigasait és com el retaule barroc del Santuari del Miracle: transforma la fusta del país en or. Millor dit: en pa d’or.

País barroc un llibre imprescindible. Entre tant de xampany esbravat literari, una obra que és un gran reserva.

'País barroc' és un itinerari personal pels paisatges, les històries i l’arquitectura que conforma el seu món i que també ens parlen d’un barroc que neguem però que continua ben arrelat. Quin gust llegir una prosa tan rica!

El lector ha d'entendre el llibre com un altar barroc, amb fornícules i columnetes, amb parts contínues i d'altres discontínues, construït per acumulació.

Acabo d’acabar el “País barroc”, que no és altre que el meu, de país, i penso si tardaré poc o molt poc a rellegir-lo. Quin delícia plena i neta i fonda.

Una meravella de llibre iniciàtic sobre l’arcaic sagrat, llocs irreductibles, records impersonals, música, Alemanya i Grècia, el barroc com a insurgència i “la bèstia reconsagrada que no mor mai”.