
Llegir en Català a La Setmana
Totes les novetats i més de 350 títols diferents
Del 2 a l’11 de setembre tindrà lloc a Barcelona la 34a Setmana del Llibre en Català. Les editorials independents integrades al col·lectiu Llegir en Català hi participaran amb diverses activitats, com ara presentacions de llibres, taules rodones o recitals.
A més a més, Llegir en Català serà present amb dues casetes, la 55 i la 63, on es podran descobrir les novetats i més de 350 títols diferents del fons de cada segell: Alreves/Crims.cat, L’Avenç, El Gall Editor, Meteora, Periscopi, Raig Verd, Saldonar, Sembra Llibres i Tigre de Paper.
Aquesta és una selecció dels principals títols que les editorials que formen Llegir en Català han preparat per a La Setmana:
Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull, de Joan Santanach L’AVENÇ
Amb motiu del setè centenari de la mort de Ramon Llull, l’antologia Llull x Llull evidencia l’ambició i la qualitat literàries de les seves obres. En aquests fragments sovint afloren les seves esperances, neguits i preocupacions, que plantegen enigmes al lector d’avui.
Un oceà de memòria, de Sebastià Bennasar EL GALL
En aquesta intensa novel·la breu, Sebastià Bennasar ens endinsa en els misteris de les decisions extremes. Ambientada entre Lisboa i les Açores, aquesta obra és universal perquè expressa la dicotomia entre illes i continents, entre comportaments insulars i peninsulars i indaga en la memòria contemporània dels traumes europeus emprant, per fer-ho, l’alta literatura.
El pes fals, de Joseph Roth. Trad. Jaume Creus L’AVENÇ
La sort de l’exsoldat Anselm Eibenschütz comença a canviar quan s’instal·la en una petita ciutat austrohongaresa. Amb la innocència pròpia d’un conte, Roth retrata un món on es posa en qüestió la moral tant individual com col·lectiva. L’honradesa d’un individu pot arribar a vèncer la corrupció d’una societat?
Els ossos soterrats, de Silvestre Vilaplana ALREVÉS / CRIMS.CAT
Després de la Guerra Civil, i en un petit indret valencià, cinc homes són executats una nit. Ningú sap on paren els cossos fins que, setanta anys després, l’arqueòloga Júlia Ardid i el seu equip intentaran descobrir on són els cadàvers i qui va assassinar aquells homes. III Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana
Un monstre em ve a veure (edició de butxaca), de Patrick Ness. Trad. Ferran Ràfols SEMBRA LLIBRES
Conor té malsons des que la seva mare va començar el dur tractament per la malaltia. Una nit desperta i es troba un monstre a la finestra. Un monstre diferent, antic i salvatge, que busca el més perillós de tot: la veritat. Estrena de la pel·lícula de J. A. Bayona, el 7 d’octubre. Seleccionat al Premi Protagonista Jove 2017.
El ball de la vida, d’Albert Salvadó i Anna Tohà METEORA
Una mare ha de signar que facin una traqueotomia al seu fill, que el faria viure dependent d’una cànula. Així arrenca la història de l’Evarist, un nen que pateix un greu accident a Andorra, i dels anys de lluita de la seva família per donar-li una vida digna. Un relat verídic ple d’humanitat que ens mostra que els autèntics herois són humils i anònims.
El tall de les tisores, de Víctor Gayà EL GALL
El tall de les tisores és el retrat que el narrador va traçant de la seva mare, un retrat viu i en viu. En la paleta de pintor es barregen els colors i les ombres que desprèn la model asseguda a la seva butaca, i es mesclen els olis aromàtics o rancis de la memòria. Un retrat que planteja la pregunta tallant: «Mare, per què no et mors d’una vegada per sempre?».
Tema de l’adéu, de Milo De Angelis SALDONAR
El motiu inicial del llibre, punt culminant de la producción poética de Milo De Angelis, és la mort prematura de la seva dona, la reconeguda poeta Giovanna Sicari. Aquesta elaborada «biografia lírica» és també un estudi musical sobre la separació, una variació obsessiva sobre la pèrdua. És un extraordinari cançoner amorós que sembla haver estat escrit d’una tirada, com retenint la respiració de l’inici.
L’aspiradora de Ramon Llull, d’Antònia Carré-Pons METEORA
Novel·la que escorcolla l’ànima humana per establir paral·lelismes entre les parelles d’ara i les de fa 700 anys, entre l’actual Europa i la medieval, entre l’Àfrica sarraïna de Ramon Llull i l’Àfrica negra espoliada dels nostres dies, per indicar que, tot i el miratge tecnològic, no som diferents dels humans que ens han precedit.
Post mortem, de Peter Terrin. Trad. Maria Rossich RAIG VERD
Emiel Steegman reflexiona sobre la seva escriptura i la literatura quan, de sobte, tot deixa de tenir importància, la seva filla s’adorm i no desperta. Aquesta meravellosa obra sobre la paternitat i sobre què queda de nosaltres després de la mort va guanyar el Premi neerlandès més important, l’AKO. Terrin també és autor d’El vigilant publicada a Raig Verd.
Asfíxia, de Marc Grijalvo TIGRE DE PAPER
Els protagonistes d’aquesta novel·la s’han d’enfrontar a una realitat tossudament cruel i injusta. És el moment de prendre decisions vitals, amb riscos difícilment calculables. Sense preveure-ho, la Lucía origina un reguitzell d’actuacions vertiginoses que lidera la seva neboda i que mantenen el lector pendent de la resolució definitiva del seu cas. No hi ha gaire marge per al descans. No pot haver-hi defalliment. Asfíxia no és un llibre per passejar-hi; és un llibre per córrer.
Les generacions espontànies, de Mar Bosch. Pròleg de Josep M. Fonalleras PERISCOPI
L’Eva té la seva primera entrevista després d’una llarga temporada sense oportunitats. Decidida a aconseguir la feina, desplega el seu currículum, farcit d’experiències efímeres i radicalment heterodoxes. Les generacions espontànies és una crònica insòlita i esbojarrada, extensible a una generació desesperada i flexible, que esdevé un decàleg d’estratègies per subsistir mentre perseguim la idea d’una vida convencional.
Els millors relats de Roald Dahl. Trad. Ferran Ràfols SEMBRA LLIBRES
Una deliciosa selecció dels millors relats per a adults de Roald Dahl, amb els ingredients que el fan tan especial: humor, emoció, sarcasme i capacitat de meravella, sovint amb un punt fosc i macabre. Imprescindible per celebrar els 100 anys d’un dels grans mestres de la literatura del segle XX.
L’home de lava, d’Anna Molina SALDONAR
En Fairbrother és anglès, i en Lars, danès. S’han conegut a Lanzarote. Cap dels dos porta bé això de fer-se gran. Mentrestant, en Sigurd, un arquitecte de Copenhaguen, vol satisfer l’última voluntat de la mare i busca a Barcelona el pare que no ha conegut, amb la col·laboració de la sommelier catalana Mimi. Una novel·la fresca, neta i alhora perversa, una perspectiva original sobre la naturalesa de les relacions humanes i la identitat.
996, de Josep Torrent ALREVÉS / CRIMS.CAT
Un nou repte per al sotsinspector Damià Surrell i el seu equip en un assumpte de corrupció política i de màfies que trafiquen amb drogues, persones i diamants robats. Un nou cas a terres empordaneses, tan enrevessat que només el podrà resoldre amb la col·laboració inesperada d’una sergent de la Guàrdia Civil vinguda de Madrid.
Beatlebone, de Kevin Barry. Trad. Ferran Ràfols RAIG VERD
John Lennon va comprar una illa a Irlanda. Aquesta és la història del fascinant viatge que va fer deu anys després per trobar l’illa, però sobretot per trobar-se a si mateix. «Un d’aquells llibres que apareix només una vegada en cada generació», The New York Times. Premi Goldsmith 2015.
Qui pot comprar o vendre el cel, la força de treball o l’escalfor de la terra? Diversos autors TIGRE DE PAPER
Qui pot comprar o vendre el cel o l’escalfor de la terra? S’ho pregunta el cabdill Seattle, l’any 1855, quan els Estats Units volien comprar-li les terres. Aquest llibre té dos puntals: la propietat i el treball. Per repensar, qüestionar i criticar.
Anatomia de les distàncies curtes, de Marta Orriols. Pròleg de Jenn Díaz. Epíleg de Tina Vallès PERISCOPI
A través de personatges fugaços i d’imatges senzilles que condensen grans emocions en petits gestos, aquest recull de contes retrata la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor. Un paisatge lúcid i emocional reblert dels silencis que protegim.
#caseta55 #caseta63