Novetats ‘rentrée’ 2015

L’associació d’editorials independents “Llegir en català” ultima les principals apostes per a la rentrée literària marcades per la diversitat de gèneres i estils

Acaba l’estiu i arriba la rentrée literària amb una allau de nous llibres. A Llegir en Català preparem una trentena de novetats de gèneres, estils i públics diversos, fruit del treball de les deu editorials que formen part de l’associació: Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Meteora, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Raig Verd Editorial, Sembra Llibres i Tigre de Paper.

Entre els llibres que presentem al setembre trobem autèntiques perles com La cripta dels caputxins de Joseph Roth (L’Avenç) o Les pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker (Raig Verd); l’innovador CaRRoussel del quintet Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra (Sembra Llibres); No passaran! d’Upton Sinclair (Tigre de Paper); El defecte de Magdalena Tulli (Raig Verd); Els desposseïts de Szilárd Borbély (Periscopi); És l’amor que mou el cel i les estrelles d’Antònia Carré-Pons (Meteora); o una aposta pel gènere negre amb Besòs Mar de Lluís Bosch (Alrevés/Crims.cat); el recull de relats Noves dames del crim, coordinat per Anna Maria Villalonga (Llibres del Delicte); o la nova col·lecció de butxaca de Sembra Llibres, que s’estrena amb Córrer sense por, de Giuseppe Catozzella.

Entre octubre i novembre es publiquen títols com ara Pantalla de Manuel Quinto (Saldonar), Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres de Mònica Batet (Meteora), Atrapa el dia de Saul Bellow (L’Avenç): les novel·les negres Qui em vol fer mal? de Xavier Vernetta (Saldonar) i Contra l’aparador de Marc Moreno (Llibres del Delicte); Tram 83 de Fiston Mwanza Mujila (Periscopi); Com ser-ho alhora d’Ali Smith (Raig Verd); Un monstre em ve a veure de Patrick Ness (Sembra Llibres); Com un record d’infantesa de Feliu Ventura (Sembra Llibres) o Camins sense retorn de Josep Masanés (Llibres del Delicte).

Pel que fa als llibres de no-ficció destaquem Desmuntant Societat Civil Catalana de Jordi Borràs (Saldonar); Territori capital. La guerra civil a Catalunya de José Luis Martín Ramos (L’Avenç) i l’inici de les col·leccions d’assaig de Llibres del Delicte amb El Tribunal Constitucional contra Catalunya de Damià del Clot i de Raig Verd amb Un temps de segona mà. La fi de l’home roig de Svetlana Aleksiévitx i Cultura en tensió de diversos autors, en col·laboració amb Nativa.

A més, tres títols d’El Gall Editor: Entre el caliu i la cendra, les memòries de Guillem Colom i Ferrà, Art de conró de Monserrat Fontanet i L’art capturat. Arxiu històric monumental de l’arquitecte Josep Ferragut i Pou; així com la biografia de Josep Maria Vilaseca Un país a l’ombra (L’Avenç); i, a Tigre de Paper, el relat O tots o cap de Manuel González, Simón Ródenas i Esteban Cerdán i el Manifest comunista de Karl Marx i Friedrich Engels són llibres de no-ficció centrats en personalitats i moments de gran interès que completen una àmplia oferta.

________________________

Les editorials del col·lectiu “Llegir en català” estarem entre el 4 i el 13 de setembre a La Setmana, a les casetes 34 i 37. T’hi esperem!