Tiana Negra arriba a la V edició

Aquest any estem de celebracions. Enguany, el 20 i 21 de gener se celebra la V edició de Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català i que any rere any compta amb els escriptors i difusors més representatius del gènere. Com no podia ser d’una altra manera, Llegir en Català i dues de les editorials que en formen part (Editorial Meteora i Editorial Alrevés/Crims.cat) hi seran presents, donant suport i defensant la literatura del nostre país. Aquest any, a més, celebrem els 5 anys de Crims.cat, col·lecció de novel·la negra en català que publica alguns dels autors que participaran el festival. El mateix divendres 20 es farà un homenatge a Andreu Martín, un dels autors més destacats i amb més trajectòria dins el gènere, l’acte anirà a càrrec del director de la col·lecció de Crims.cat, lÀlex Martín, i el mateix director del festival, autor de Crims.cat i Editorial Meteora, Sebastià Bennasar. La jornada finalitzarà amb la presentació del guanyador del III Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana, el valencià Silvestre Vilaplana i el seu llibre “Els ossos soterrats“.

El dissabte podrem assistir a taules rodones on participaran autors d’Editorial Meteora i Crims.cat, escriptors com Salvador Balcells i Albert Figueres (Pop Negre). Aquest any, a més, comptem amb un nou format: “La cadira d’orelles”, entrevistes que el mateix Sebastià Bennasar farà a autors com Lluís Llort, Salvador Balcells i Jordi de Manuel.

Els últims actes de dissabte a la tarda seran la presentació de les darreres novetats de Crims.cat, “Metròpoli” de l’autor sard, Flavio Soriga i “L’imperi dels lleons” de Sebastià Bennasar.

Un dels moments més destacats del Festival serà l’entrega del IV Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana que aquest any ha guanyat Biel Cussó.

Aquí trobareu tots els horaris i actes de Tiana Negra:

ç