Joan-Daniel Bezsonoff

Joan-Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963) és novel·lista. Les seves obres, sovint amb un rerefons històric, han obtingut un reconeixement creixent de la crítica i dels lectors. Amb La guerra dels cornuts (2004) va obtenir els premi Casero 2003 i el premi Mediterranée 2004, mentre que Les amnèsies de Déu (2005) va ser guardonada amb el premi Crexells, amb el premi Maria Àngels Anglada i amb el premi Salambó.

A Els taxistes del tsar (2007) reportava la seva particular indagació sobre el seu avi rus. El seu últim llibre publicat és Matar De Gaulle (2014), tots ells a Empúries. Durant el 2008 va publicar el relat mensual a L’Avenç, que ha constituït la base del llibre Una educació francesa, que va rebre el guardó Lletra d’Or. L’Avenç també va publicar la continuació d’aquesta l’any 2012, a Les meues universitats i El fill del coronel el 2017. 

El setembre de 2019 s’ha publicat Les set vides d’un gat rusuna edició especial i ampliada en un únic volum que recupera íntegres els tres títols i que l’autor tanca amb un botó d’or, La javanesa, una narració inèdita on explica una història pròpia d’amour fou a finals dels 80, un colofó amorós i tòxic, encara radiant, de la seva educació sentimental.