Llegir en català present a BCNegra 2016

Tiana Negra va ser un èxit rotund, hi van passar més de 800 persones i la qualitat de les taules, les projeccions i les presentacions van deixar una sensació de festival consolidat, de feina ben feta i d’un futur prometedor. La novel·la negra catalana està d’enhorabona.

Sense més temps per gaudir-ne, l’Associació d’editorials independents Llegir en Català tornarà a ser present en el Festival Internacional de Novel·la Negra, que comença a Barcelona el dissabte dia 31 i s’acaba el 6 de febrer. Parlem, no cal dir-ho, de BCNegra 2016.

En aquesta XI edició, el festival comptarà amb escriptors de renom internacional com Donna Leon, Pierre Lemaitre, Bernard Minier, Michel Bussi, Lars Kepler, Mari Jungstedt, Ruben Eliassen, Belinda Bauer, Peter May, Louise Welsh, però també amb veus d’aquí, de casa nostra, com Andreu Martin, Alberto Vázquez Figueroa, Carlos Zanón, Lluís Llort i Teresa Solana.

Com no podia ser d’una altra manera, Llegir en Català i, concretament, Editorial Meteora i Editorial Alrevés/Crims.cat participaran en diferents actes. Sense anar més lluny, l’escriptor Rafael Melero intervindrà el dissabte dia 6 a les 11 h a la taula Barcelona, capital catalana i europea del crim. Enguany també se celebra un homenatge a Rafael Chirbes; en aquesta taula hi serà Xavier Aliaga, autor de Dos metres quadrats de sang jove, i alhora podrem parlar del llibre d’Esperança Camps, L’illa sense temps, publicat per Editorial Meteora.
Els actes tindran lloc a diferents llocs de la ciutat, des de l’Ateneu Barcelonès, l’Auditori del Conservatori del Liceu o la Facultat de Comunicació de la Blanquerna. Precisament en aquest últim espai es farà «Catalunya, un país ple de crims literaris», on comptarem amb la presència de Rafael Vallbona, autor de Dits enganxosos, i Lluís Bosch, guanyador del II Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana amb la seva novel·la Besòs Mar.

Aquí podeu consultar totes les activitats de BCNegra 2016. Benvinguts…

http://lameva.barcelona.cat/bcnegra/ca/inici