Nominada a la longlist del Premi Booker 2021.
M., una escriptora casada, convida un famós pintor a fer una estada creativa al refugi proper a la casa familiar situada a la costa anglesa. Atreta poderosament per les seves pintures, creu que la seva presència podria ajudar-la a aprofundir i aclarir el sentit de la seva pròpia existència. Però a mesura que va avançant l’estiu, llarg i àrid, la presència provocadora de l’artista pertorbarà la calma de la casa i crearà un nou ordre de relacions entre els protagonistes que farà aflorar desitjos i contradiccions ocults i mostrarà la dificultat de ser coherents alhora amb el nostre món intern i les limitacions imposades pel món extern.
L’altra casa és un estudi profund i psicològic sobre les dinàmiques que sostenen les relacions humanes i un examen sobre les qüestions morals que afecten les nostres vides. Una anàlisi sobre el destí femení i el privilegi masculí, i el dilema entre la llibertat i la seguretat.
Què en diuen
«Te n’adones quan llegeixes una pàgina de ficció de Rachel Cusk. Els seus narradors estiren amb insistència, però amb fredor, dels nusos centrals de l’ésser. Analitzen cada emoció com si fos acabada d’inventar».
«Quan ens adonem del que ha passat, ja és massa tard: la nostra superfície s’ha vist pertorbada i el nostre espai de confort s’ha desmuntat. És un xoc, però, com ens recorda la narradora de L’altra casa, «el xoc de vegades és necessari, ja que sense ell derivaríem en l'entropia». De la mateixa manera, Cusk es profundament necessària i L’altra casa, exquisida en la precisió cruel de la seva escriptura, ens recorda el perquè».