Tanca el ‘Quadern’ al País Valencià

Escrivíem setmanes enrere que “Qui resisteix, venç“, després del fos a negre dels canals de la CCRTV a les Illes. Avui hem de lamentar que un altre espai de comunicació, de coneixement cultural i de difusió de la nostra literatura, fet en català, tanca. El suplement ‘Quadern’ d’El País va arribar als quioscos valencians el 29 de maig de 1997. Després de desaparèixer en paper fa uns mesos, aquesta setmana ha estat suprimit definitivament també de les pantalles. El tancament ja decidit de la delegació valenciana d’aquest periòdic privarà els lectors de tot el domini lingüístic d’una publicació de difusió cultural que durant 18 anys ha atès sense complexos la diversitat cultural, amb la particularitat de fer-ho des d’una òptica valenciana. “Una illa, exquisida, magníficament governada”, tal i com l’ha qualificada Manuel Baixauli en la seva última columna.

Molts dels títols publicats per les editorials de ‘Llegir en català’ han estat ressenyats o recomanats al ‘Quadern’ valencià durant tot aquest temps, fet que agraïm perquè ens ha permès difondre el nostre treball i apropar-nos una mica més als lectors.

Volem mostrar solidaritat amb els periodistes del diari i amb els col·laboradors del suplement, alhora que expressem la nostra preocupació per la reducció inexorable de l’espai comunicatiu compartit entre els territoris de parla catalana, que empobreix el nostre ecosistema mediàtic i dificulta el coneixement mutu que volem i necessitem.