Una gran Setmana per a Llegir en Català

SEtmana

Amb 33 edicions ja, La Setmana del Llibre en Català ha esdevingut un referent per a lectors, editors, llibreters i bibliotecaris en aquests primers dies de rentrée literària. L’associació Llegir en català, que integra les editorials independents Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Meteora, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Raig Verd Editorial, Sembra Llibres i Tigre de Paper, participava en aquesta edició amb dues casetes (números 34 i 37), el que significava el doble d’espai que l’any anterior i moltes més possibilitats de mostrar i compartir amb els lectors tant les novetats més recents (algunes, en primícia a l’avinguda de la Catedral) com el fons de cadascun dels segells.

A més, Llegir en Català va aprofitar el context de La Setmana per presentar, en roda de premsa i mitjançant un concurs en col·laboració amb diverses casetes, el nou Club de Lectura Virtual cLec, que es posa en marxa ja aquest mes d’octubre amb la complicitat de l’espai lletrA de la UOC.

El resultat global d’aquesta edició ha estat altament satisfactori, amb un augment significatiu de públic en els actes programats (una trentena d’activitats entre signatures, presentacions, taules rodones, trobades i itineraris) i també en les vendes. Aquesta és la llista del títol més venut de cadascuna de les editorials que integren Llegir en Català:

Alrevés/Crims.cat: El país dels crepuscles, de Sebastià Bennasar

L’Avenç: Una història de dues ciutats, de Charles Dickens. Trad. Jordi Arbonès

Llibres del Delicte: Noves dames del crim, a cura d’Anna Maria Villalonga

El Gall Editor: La llogatera de Wildfell Hall, d’Anne Brontë. Trad. Joan Antoni Cerrato

Edicions Meteora: És l’amor que mou el cel i les estrelles, d’Antònia Carré-Pons

Edicions del Periscopi: Gegants de gel, de Joan Benesiu

Raig Verd: Les pereres fan la flor blanca, de Gerbrand Bakker. Trad. de Maria Rosich

Edicions Saldonar: El franquisme que no marxa, de Lluc Salellas

Sembra Llibres: Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, de Jordi Tormo

Tigre de Paper: Kurdistan el poble del sol, de Jordi Vàzquez