Mascota
Comparteix

Premi Stonewall
Finalista National Book Award
Walter Dean Myers Honor Book

A Lucille ja no hi ha monstres, això diuen als nens. La Jam ha crescut amb aquesta lliçó ben apresa. Però quan troba la Mascota, un ésser emplomallat amb banyes i urpes esmolades, es veu obligada a qüestionar tot allò que li havien explicat. Però com es pot salvar el món dels monstres si ningú vol admetre que existeixen?

Seleccionat com a llibre de l’any en nombroses llistes, Mascota, l’aclamada novel·la d’Akwaeke Emezi, ens demana als lectors que mirem més enllà de les il·lusions reconfortants i que lluitem contra els monstres que viuen entre nosaltres.

ISBN: 978-84-19206-88-6
224 pàgines
Publicat: octubre 2022
Dimensions: 14 x 21 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Indòmita
Col·lecció: Raig Verd
Preu paper: 18.95 €

Què en diuen

La paraula hype es va inventar per descriure llibres com aquest.

Amb una gran sensibilitat, Mascota qüestiona una societat silenciada pel negacionisme.

Els lectors potser veuen en l’entorn de la Jam un món pel qual, com ella, consideraran que paga la pena lluitar.

Un relat únic de ciència ficció.

Una obra molt interessant i oportuna que vol respondre com afrontar el món que ens envolta quan aquest està en continua negació.

Una història plena de matisos que els fans de l’horror especulatiu devoraran amb avidesa.

Una lectura important i interessant que no podria ser més oportuna amb les lluites de la nostra societat contra els seus propis monstres.

La Jam, com a adolescent, negra i trans, és una protagonista inolvidable en aquesta narrativa tan important que els joves voldran llegir per adquirir perspectiva del context polític.

A cops de sentències demolidores avancem per una lectura que enganxa i incomoda a parts iguals. Ens enganxa perquè necessitem respostes, i ens incomoda perquè els símils simbòlics amb la nostra societat són tan evidents que espanten.

[Mascota] ens adverteix del perill d'adormir-nos davant les idees preestablertes i fer ús del pensament crític per no convertir-nos en mers espectadors d'una vida acomodada.

Enllaços