Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic

Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic

Lidia Bayona Mons

Raig Verd Editorial

Una denúncia de mentides com la neutralització d’emissions i el zero-net que demanen construir una alternativa econòmica basada en el decreixement sostenible.

Greta Thunberg va acusar de «bla-bla-bla» a governs i corporacions per les seves polítiques davant l’emergència climàtica. Exagerava o realment es tracta de gestos buits que només serveixen per neutralitzar la lluita ciutadana?

Aquest llibre dona resposta a la pregunta, esmicolant els mites del capitalisme ecològic i del creixement sostenible, així com altres mentides del greenwashing empresarial com la neutralització d’emissions o el zero-net. Pel camí, dibuixa alternatives per pal·liar la crisi climàtica i garantir el futur del nostre planeta abans que arribem a un punt de no retorn. Alternatives que, en tot cas, passen per la construcció d’una nova globalitat basada en la cooperació solidària i el recolzament mutu, així com refer les polítiques migratòries. En definitiva, el salt d’un món capitalista dominat pel creixement exponencial i l’explotació dels cossos i de la natura, regit per l’heteropatriarcat, a un altre basat en la justícia social.

  • ISBN: 978-84-19206-75-6
  • 224 pàgines
  • Publicat: març 2023
  • Dimensions: 21 x 14 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 21.90 €

Què en diuen

Aquest llibre parla d’il·lusions perilloses i fal·laces, i d’il·lusions transformadores. Les primeres són les que prometen que podrem sortir d’aquesta crisi civilitzatòria gràcies a diverses tecnologies. Les segones són les que mostren les transformacions socials possibles i desitjables.

Si ets una d’aquestes persones disposades a sumar-te al salt quàntic radical necessari per co-crear un nou paradigma socio-econòmic que eviti un escalfament global devastador i ens regali vides dignes de ser viscudes per tots, Miguel Pajares t’ofereix en aquest llibre dades clares, preguntes clau, molta inspiració i els camins imprescindibles a transitar.

Si t’interessa conèixer com estan afrontant les empreses i governs l’emergència climàtica, però també t’agradaria saber com haurien d’estar fent-ho, aquest llibre és d’obligada lectura per tu.