REENAMORA’T #ABRAÇAELSLLIBRES

CAMPANYA REENAMORA’T #ABRAÇAELSLLIBRES

Llegir en Català, el Gremi de Llibreters i totes aquestes editorials independents:

1984 edicions, Adesiara, Adia, Afers, Albertí, Angle, Bindi, BiraBiro, Capital, Chronos, Cossetània, Crims.cat / Alrevés, Flamboyant, Fonoll, L’Avenç, LaBreu, Les Hores, Lleonard Muntaner, Mai Més, Navona, Pagès Editors. Periscopi, Pol·len, Raig Verd, Saldonar, Sembra Llibres, Sidillà, Símbol, Tigre de Paper, Viena.

Us conviden a:

Reenamora’t #AbraçaElsLlibres, animem els lectors a anar a les llibreries, que us feu una fotografia amb el llibre que heu triat, i la compartiu a les xarxes socials etiquetant la llibreria on l’heu comprat.

 

Després d’un període de més de 70 dies de confinament sembla que comencen els canvis. Les llibreries ja es troben en Fase I i II i es permet una apertura limitada al 30% de l’aforament, i sembla que aviat, a les Fases II i III, al 40% i 50%.

Desconeixem les dates concretes d’inici de cada fase, però el que sí tenim clar des de les editorials que signem aquesta campanya, és que després d’aquest Sant Jordi en línia, ara que les llibreries estan obertes ens cal donar-hi tot el nostre suport i animar els lectors a visitar-les.

 

Nosaltres, després d’aquest període de confinament, també volem dir… sí, sí que volem, sí… volem tornar a enamorar-nos de la vida i dels carrers, i redescobrir de nou les nostres llibreries i llibreters.

Omplim les xarxes amb aquesta iniciativa, del 28 de maig al 20 de juny per parlar-vos dels llibres que fem i dels que hem fet, per presentar-vos les novetats i per explicar aquells llibres que es van quedar sense acollir, llibres dels quals els lectors encara parleu a xarxes, llibres que desperten inquietuds, passions, diversió i reflexions a molts lectors. També volem recordar al món que els llibres existeixen tot l’any i que els llibreters hi són sempre per acompanyar-nos.

A continuació us fem una llista de suggeriments de les editorials de Llegir en català:

 

BIRA BIRO

ÉS EL MEU ARBRE d’Olivier Tallec per descobrir que la gràcia de les possessions és compartir-les.

ROLAND L’ELEFANT ES PRESENTA, de Louise Mezel. Un personatge entranyable que voldràs endur-te a casa… i hi cabrà!

QUÈ EN FAS D’UN REPTE de Kobi Yamada i Mae Besom, perquè després d’afrontar idees i problemes, els reptes són més fàcils de superar.

A CALS VEÏNS d’Helene Lasserre i Gilles Bonotaux, i coneixeràs els veïns més meravellosos que mai no hauries imaginat.

RAIG VERD

SONKA d’Ignacy Karpowicz trad. Xavier Farré ens parla amb una història colpidora dels límits de la ficció.

UN MAG DE TERRAMAR d’Ursula K. Le Guin, trad. Blanca Busquets “La novel·la juvenil més engrescadora, sàvia i bonica de tots els temps.” A. Craig

TARDOR d’Ali Smith trad. Dolors Udina – 3a edició! “Sempre has de llegir alguna cosa, si no, com llegirem el món?”

PER QUÈ LES DONES SALVARAN EL PLANETA Una lectura #ecofeminista per repensar la nostra forma de vida. trad. Josefina Caball.

AL REVÉS

LA SENYORA DEL DIMARTS. Massimo Carlotto publica la tercera part de la «trilogia de la crisi» un retrat lúcid i crític del món actual, amb temes com el sexe i l’homosexualitat, l’espectacle mediàtic i el periodisme d’investigació https://llegirencatala.cat/llibres/la-senyora-del-dimartss/ #AbraçaElsLlibres

L’HIVERN DEL COIOT, de Ferran Grau. El crim que va marcar una ciutat. El crim que va marcar una generació. El crim que va marcar un periodista que no volia ser periodista. El crim que va convertir un periodista en escriptor. Un crim real.

A MAI MÉS, Susana Hernández ens ofereix un retrat social de la brutal realitat que sobrevola els suburbis de les nostres ciutats, tan descarnada com veraç.

LA FAVORITA DE L’HAREM. Emili Santamarta, es veurà inmers dins d’una trama on haurà de defensar innocents en una lluita entre policies corruptes i, sobretot, entre dos clans que volen fer-se amb el monopoli del tràfic d’armes i drogues de la ciutat.

LES HORES

L’ÚLTIM AMOR DE BABA DÚNIA, Alina Bronsky, trad Ramon Farrés. Una història fascinant sobre una dona que troba el seu paradís en la vellesa, a la zona d’exclusió de Txernòbil.

LA VEÏNA DEL COSTAT Yewande Omotoso Trad Àfrica Rubiés. Una novel·la incisiva sobre dues veïnes octogenàries, amb la història del colonialisme i de l’esclavitud amagada al rerefons.

ELLES PARLEN Miriam Toews trad. Carme Geronès. Unes dones mennonites han estat violades per uns homes de la seva comunitat. Ells seran alliberats, i elles hauran de decidir si quedar-se o marxar.

SEQÜELA Rachel Cusk trad. Carme Geronès. El matrimoni de l’autora es va acabar després de deu anys. La seva vida anterior va desaparèixer. L’autora narra aquest viatge en què es redefineix com a dona soltera.

SALDONAR

SENYALS DE LLUM Alec Ash trad. Octavi Gil ens descobreix com són els millennials que construiran la nova Xina.

FEIXISME PERSISTENT Alba Sidera ens radiografia la Itàlia de Matteo Salvini i ens avisa de com es propaga el totalitarisme per Europa.

MAQUINÈTICA Josep Luis Micó ens explica la 4a revolució industrial i l’ètica que compartim persones i màquines.

MANUAL DE DESOBEDIÈNCIA CIVIL Mark i Paul Engler ens proposen el canvi d’hegemonia social des de la no-violència.

SEMBRA LLIBRES

COCONUT de Kopano Matwa ens parla d’unes joves que busquen la seva identitat entre el rascisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim.

PALESTINA. UNA HISTÒRIA ESSENCIAL de Jorge R. Tolosa és un llibre bàsic i imprescindible per entendre el passat i present de Palestina.

PRINCIPIS ELEMENTALS DE FILOSOFIA de Georges Politzer és un llibre imprescindible per entendre les bases del món actual escrit per una de les ments més lúcides del període d’entreguerres del segle XX.

LES AVENTURES D’EN CEBETA de Gianni Rodari ens ofereix una lliçó emocionant sobre el bé i el mal i el poder de l’amistat, però també una finestra a imaginar una societat més lliure i més justa per a tothom.

TIGRE DE PAPER

PODEM ABOLIR LES PRESONS? d’Angela Davis, amb Jordi Cuixart i David Fernández i descobriràs que hi ha una alternativa al sistema carcerari.

AMIANT d’Alberto Prunetti. Una història obrera de vida, de lluita, de dolor i d’alegria.

BRIGADISTES, de J. Martí Rueda i recupera la memòria dels milers de dones i homes que van lluitar per la llibertat.

LA BOSSA O LA VIDA, de Salvador Llado i descobreix perspectives i sortides a la crisi ecològica en què estem immersos.

L’AVENÇ

PRINCIPI DE REALITAT. Una proposta per a l’endemà del Procés, de Jordi Muñoz. Un assaig polític que analitza críticament els anys del Procés. Ara vindran temps de canvis i serà important analitzar on som i cap a on volem anar.

ELS INVISIBLES Joan Lluis Lluis. Relat literari basat en les llengües familiars de l’autor, i la seva educació sentimental a cavall de dos estats, amb una opció pel català com a llengua “invisible” a la Catalunya del Nord.

INFELICITAT PERFECTA de Peter Handke Trad Marta Pera. Epíleg Simona Skrabec. Després del suïcidi de la seva mare, Handke escriu allò q sap, o creu q sap, sobre ella. Un llibre auster, escrupolós i commovedor del Premi Nobel Literatura 2019.

PINYOLS D’AUBERCOC d’Emili Manzano. Amb un exuberant domini de la llengua dialectal i una prodigiosa sensibilitat, l’autor escriu la crònica de la seva educació sentimental amb el rerefons d’una Mallorca en ple boom turístic.